Na kole do školy s průvodci v projektu Ride2sCool

Díky spolupráci sdružení Ride2sCool, Univerzity Palackého, Magistrátu města Olomouce, Centra Semafor, z.s. Rychlebské stezky, projektu Rekola, z.s. ELSA, Specialized bike centra Olomouc, a Městské policie Olomouc mohou děti z partnerských olomouckých škol už v květnu a červnu tohoto roku po několik týdnů jezdit na kole do školy s průvodcem. Průvodci z řad studentů Univerzity Palackého každé ráno vyzvednou děti, které budou mít online rezervaci jízdy, na několika „zastávkách“ školního „cyklobusu“ a doprovodí je do školy.

Honza Kohl a smečka

Skupiny maximálně pěti dětí budou doprovázet dva průvodci, jeden na čele skupiny a druhý na konci. Trasy budou v maximální míře využívat cyklostezky. Děti dostanou reflexní vesty a na kritických místech dohlédnou na bezpečnost dětí strážníci městské policie. Děti absolvují výcvik bezpečné jízdy v centru Semafor.

Rezervační systém je v testovací fázi a brzy bude k nahlédnutí a vyzkoušení zde. Zaregistrovaný rodič bude moci svému dítěti či dětem snadno a rychle z počítače nebo mobilního telefonu rezervovat jízdu nebo ji zrušit. Po převzetí dítěte na sběrném bodu obdrží rodič potvrzující zprávu a stejně tak bude informován, že dítě ukončilo jízdu a je ve škole.

Cena jízdy nepřekročí cenu jízdného MHD.

Děti si mohou „vyjezdit“ účast na bike campu na základně Rychlebských stezek: www.rychlebskestezky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *